Speciaalzaak Parket Exclusief

5/5

Traprenovatie Laminaat

Renoveren van houten trappen met laminaat is een populair alternatief voor het vervangen ervan. Het biedt een kostenefficiënte oplossing die direct resultaat oplevert, zowel bij woningen als bedrijven. Bovendien kan het zo worden gedaan dat het originele uiterlijk en karakter behouden blijft.

Het renoveren van houten trappen met laminaat begint meestal met het verwijderen van de oude bekleding. Als dit goed gebeurt, zullen de oorspronkelijke stukken hout onbeschadigd blijven en kan het proces verdergaan naar het voorbereiden ervan voor het laminaat. 

Dit bestaat uit het schuren en poetsen om ervoor te zorgen dat alle delen glad zijn voor eerstvolgende stap: het aanbrengen van lijm op de stukken hout, waarna er eindelijk de laminaat lagen kunnen worden gelegd. Naast de basislaag bestaat er nog een extra laag, namelijk dat wat bekendstaat als ‘decorvlies’. Dit is om te voorkomen dat er splinters of andere ongewilde de laminering kan optreden in de loop der tijd. 

Vervolgens moet er óf afgeschuurd óf afgewerkt worden met acryllak of beits om te voorkomen dat de laminaat lagen beschadigd raken door slijtage of krassers.

De voordelige aard van dit type renovatie maakt het ook belangrijk om op de juiste manier te werk te gaan; elke stap moet correct wordend uitgevoerd als men wil profiteren van hetzelfde soort resultaat zoals bij professionele renovaties gevonden wordt. Door middel van speciale technieken, materialen en creatieve toepassing kan letterlijk elke trap weer gloednieuw gemaakt worden -vandaar waarom veel mensen kiezen voor dit type renovatiewerk boven vervanging!

Wij maken graag tijd voor u vrij om u te voozien van het beste advies. Laat uw gegevens achter en we nemen binnen 1 werkdag contact met u op om een afspraak in te plannen.

Traprenovatie Laminaat