Speciaalzaak Parket Exclusief

5/5

Hongaarse Punt

De elegantie van de Hongaare Punt
Het leggen van een hongaarsepunt vloer is niet alleen prachtig en elegant, maar het is ook een geschikte keuze voor verschillende soorten oppervlakken.

De afwerking van de hongaarsepunt is heel zorgvuldig ontworpen om vlekken en krassen te verminderen. Bovendien biedt het een verscheidenheid aan opties qua kleur en stijl, waardoor het in elke ruimte kan passen.

Het professioneel leggen van de vloer
Als je ervoor kiest om je hongaarsepunt vloer door professionals te laten leggen, zul je zeker profiteren van een professionele montage die de levensduur van de vloer verlengt.

Voordat het leggen begint, moet er rekening worden gehouden met het soort ondergrond dat bestaat uit beton of hout. Betonnen oppervlakken vereisen extra ondersteuning voordat de vloer kan worden gelegd terwijl houtoppervlakken meer flexibiliteit vereisen. Eens dat dit bepaald is, moet er rekening worden gehouden met het stappelpatroon dat moet worden gebruikt bij het leggen van de vloer.

Standaardpatronen Hongaarse Punt
Er zijn twee standaardpatronen die worden gebruikt bij het leggen van eenzelfde soort hongaarsepunt: half-offset en offset patroon. Half-offset patroon legde stencils naast elkaar met halve voeg op de tegels in plaats van rechtstreeks boven elkaar tegenover elkaar, wat resulteert in eenvoudiger lijnen die meestal minder probleemgebiedjes creëren tijdens het leggen.

Offset patroon daarentegen legde stencils boven elkaar op gelijkmatige afstand tot elkaar waardoor er meerdere mogelijkheden ontstaan zoals diagonale lijnvoering of andere patronische figuren benutten binnenin de ruimte waarin er wordt gelegd.

Wij maken graag tijd voor u vrij om u te voozien van het beste advies. Laat uw gegevens achter en we nemen binnen 1 werkdag contact met u op om een afspraak in te plannen.

Fotogalerij

Hongaarse Punt

Bekijk hier het gehele proces hoe Parket-Exclusief een mooie Hongaarse Punt neerlegt bij een klant van ons!

Voorbereidingen
Wij hebben de vloer eerst geschuurd om de vloer zo egaal mogelijk te maken. Vervolgens goed stofzuigen en dan kan het egaliseren beginnen. Na het egaliseren wachten wij 1 dag zodat de egaline goed opdroogt en netjes egaal wordt. De volgende dag hebben wij eventuele uitsteeksels met de hand geschuurd en gestofzuigd.

Nu kan het leggen beginnen! 
We beginnen eerst met het uitzagen van alle planken om ervoor ze zorgen dat alles gaat passen. Nadat we de band hebben uitgetekend kunnen we de planken uitsnijden die binnen de band komen te liggen. Wanneer alles is uitgezaagd smeren we de lijm uit en kan het leggen beginnen. Op de video is het mooie eindresultaat te zien!

Zelf een vloer leggen?
Op vloerenvoordeelwinkel verkopen wij allerlei vloeren en benodigdheden voor het leggen van een vloer. Dit is onderdeel van Parket-Exclusief en onze werknemers maken dagelijks gebruik van deze producten!